afroozcolor

رنگ‌های اپوکسی معمولاً به دلیل چسبندگی بالا بر روی پایه‌های مختلف، خواص مکانیکی و شیمیایی عالی، مقاومت بالا در برابر خوردگی و عوامل محیطی و

انواع رنگ اپوکسی در صنعت: ویژگی ها، مزایا و کابردها

انواع رنگ اپوکسی در صنعت: ویژگی ها، مزایا و کابردها

رنگ‌های اپوکسی معمولاً به دلیل چسبندگی بالا بر روی پایه‌های مختلف، خواص مکانیکی و شیمیایی عالی، مقاومت بالا در برابر خوردگی و عوامل محیطی و همچنین دماهای شدید با پوشش‌های سطحی باکیفیت همراه هستند که در کنار هم باعث می‌شود دوام بسیار خوبی به آن‌ها ارائه شود.

در این مقاله در الوان رنگ افروز فرنام به بررسی انواع پوشش ها یا رنگ های اپوکسی موجود، ویژگی ها و کاربردهای اصلی آنها در زمینه رنگ آمیزی صنعتی می پردازیم.

برای خرید رنگ اپوکسی با بهترین کیفیت به وب سایت الوان رنگ افروز فرنام مراجعه نمایید.

 

رنگ اپوکسی چیست و چه کاربردی دارد؟

رنگ اپوکسی چیست و چه کاربردی دارد

روکش‌های اپوکسی مقاوم در برابر حرارت هستند که در کنار خواص مکانیکی و شیمیایی عالی آن‌ها را در صنعت رنگ‌آمیزی بسیار مورد استفاده قرار می‌دهد .

آنها نوعی رنگ پخت شیمیایی هستند ، زیرا باید در آنها واکنشی با جزء دوم به نام کاتالیزور رخ دهد که به رنگ اجازه می دهد تا سخت شود تا به درستی به سطح بچسبد.

این پوشش ها سال هاست که برای سطوحی که به مقاومت بالا نیاز است و به دنبال دوام و حفاظت هستند استفاده می شود . آنها محصولات سنتی در بخش های مختلف مانند در زمینه ای به نام " پوشش محافظ " و همچنین برای رنگ آمیزی دیگ ها، مخازن یا کف هستند.

آنها همچنین برای پوشش قایق ها و حتی در سطوحی که در شرایط محیطی شدید قرار دارند، مانند پالایشگاه های نفت یا کارخانه های شیمیایی استفاده می شود.

 

همچنین لازم به ذکر است که رنگ های اپوکسی در معرض اشعه ماوراء بنفش ، تمایل به زرد و گچی (از بین رفتن سریع براقیت اولیه) دارند، بنابراین استفاده از آنها به عنوان پایان تزئینی در فضای باز محدودتر خواهد بود.

 

رنگ های اپوکسی نوعی محصول هستند که تطبیق پذیری بالایی دارند و امروزه از جمله پرکاربردترین رنگ ها برای محافظت از فولاد و سایر فلزات در برابر خوردگی و همچنین بر روی انواع تکیه گاه ها مانند پلاستیک، چوب و غیره هستند.

 

مزایای استفاده از رنگ اپوکسی

چسبندگی عالی: آنها تقریباً روی هر سطحی پوشش عالی ارائه می دهند که یک لایه رنگ بادوام و مقاوم را تضمین می کند.

مقاومت شیمیایی و ضد خوردگی: این پوشش ها در برابر مواد شیمیایی و خوردگی مقاوم هستند و برای محافظت از سطوح در محیط های شدید با خورندگی بالا ایده آل هستند.

مقاومت مکانیکی: مقاومت در برابر ضربه که آنها را برای مناطق با ترافیک زیاد یا استفاده در محیط های پر تردد مانند کارخانه ها، کارگاه ها یا مناطقی که ماشین آلات سنگین استفاده می شود ایده آل می کند .

پایداری حرارتی: پوشش اپوکسی پایداری حرارتی دارند، به راحتی با گرما تجزیه نمی شوند و خواص خود را در طیف وسیعی از دما حفظ می کنند.

سفارشی‌سازی بالا: طیف گسترده‌ای از گزینه‌های رنگی و انواع پوشش (در براقیت و بافت) را ارائه می‌دهد. در ترکیب با سیستم رنگ آمیزی افروز ، افراد حرفه ای عملاً به تمام رنگ های موجود در بازار دسترسی خواهند داشت.

 

 

تفاوت بین رنگ اپوکسی و رزین اپوکسی چیست؟

تفاوت بین رنگ اپوکسی و رزین اپوکسی

رنگ های اپوکسی فرموله شده یا از رزین های اپوکسی تشکیل شده اند.

رنگ اپوکسی پوششی است که همانطور که قبلاً اشاره کردیم از مخلوط کردن دو جزء به دست می‌آید که عموماً جزء A (رزین اپوکسی) و جزء B (کاتالیزور یا سخت‌کننده یا عامل پخت) نامیده می‌شوند.

اگرچه رنگ‌های اپوکسی یک جزئی (رنگ‌های استر-اپوکسی) وجود دارد، اما بیشتر و شناخته‌شده‌ترین آن‌ها بر اساس دو جزء هستند.

می توان از انواع مختلفی از مواد پخت استفاده کرد که خواص متفاوتی به لایه رنگ نهایی می دهد (چسبندگی بالا، دوام، مقاومت شیمیایی، مقاومت مکانیکی و ...). متداول ترین عوامل پخت از نوع آمید یا آمین هستند ، اگرچه تعداد بیشتری از آنها (افزودنی آمین، ایزوسیانات ها، ...) وجود دارد.

 

واکنش شیمیایی بین هر دو جزء (رزین اپوکسی + عامل پخت) به نسبت اختلاط مناسب باعث تشکیل رنگ یا پوشش اپوکسی می شود.

 

در این مورد، اصطلاح «رزین اپوکسی» به خود ماده قبل از واکنش با سخت‌کننده اطلاق می‌شود و بسته به کاربرد خاص آن می‌تواند فرمول‌بندی و ویژگی‌های متفاوتی با طول زنجیره‌های مختلف و وزن مولکولی متفاوت داشته باشد.

 

رزین های اپوکسی یا پلیمرها محصولاتی از واکنش بین اپی کلروهیدرین و بیسفنول A هستند که منجر به پلیمری می شود که در انتها دارای یک گروه اپوکسی است که نام خود را به این گروه از محصولات داده است.

 

انواع رنگ اپوکسی در صنعت

انتخاب نوع رنگ به نیازهای خاص کاربرد، سطح خورندگی و حفاظت مورد نظر و شرایط محیطی که پوشش در آن استفاده خواهد شد بستگی دارد.

 

پرایمرهای اپوکسی

پرایمر اولین لایه رنگی است که مستقیماً روی سطح اعمال می شود تا محافظت شود. پرایمرهای اپوکسی برای ایجاد چسبندگی عالی به تکیه گاه و محافظت از آن در برابر خوردگی طراحی شده اند .

 

پرایمرهای اپوکسی فلزی برای بوسه

آنها به سخت وسفت کردن سطح کمک می کنند و امکان توزیع یکنواخت لایه های رنگ بعدی را فراهم می کنند. آنها برای سطوح فلزی ، مانند سازه های صنعتی ، که معمولا در معرض محیط های بسیار خورنده و عوامل محیطی تهاجمی قرار دارند، ایده آل هستند.

 

 

لعاب های اپوکسی

لعاب‌های اپوکسی رنگ‌های تکمیلی هستند که روی آستر اعمال می‌شوند تا سطح محافظت، مقاومت یا تزیین بالاتری برای سطح ایجاد کنند . این لعاب ها مقاومت بالایی در برابر سایش و مواد شیمیایی دارند. اگرچه همانطور که در بخش های قبلی ذکر شد، استفاده از آن به عنوان لایه نهایی در فضای باز محدود است.

 

 

به لطف ادغام آنها در سیستم های رنگ آمیزی صنعتی ، آنها می توانند سطوح مختلف پرداخت، هم از نظر براق (براق، ساتن، یا مات ) و هم بافت (صاف یا بافت) داشته باشند، که تمیز کردن و نگهداری را آسان می کند.

برای اطلاعات بیشتر در زمینه رنگ های اپوکسی به شما پیشنهاد می کنیم مقاله ما در افروز را با کلیک بر روی لینک زیر مطالعه نمایید:

رنگ اپوکسی چیست؟ کاربرد رنگ اپوکسی | انواع رنگ اپوکسی | ویژگی های رنگ اپوکسی

سیستم های رنگ آمیزی اپوکسی برای بخش های مختلف

سیستم های رنگ آمیزی اپوکسی برای بخش های مختلف

تطبیق پذیری و استحکام این ماده آن را به انتخابی عالی برای طیف وسیعی از کاربردها و محیط ها تبدیل کرده است. موارد زیر را برجسته می کنیم:

 

سازه های فلزی و صنعت:

رنگ اپوکسی به دلیل مقاومت در برابر سایش، ضربه و عوامل شیمیایی در محیط های صنعتی مانند کارخانه های تولیدی، کارگاه ها و انبارها بسیار مورد توجه قرار می گیرد. روی دیوارها، ماشین آلات یا ماشین آلات و سازه های فلزی برای محافظت طولانی مدت و سهولت تمیز کردن استفاده می شود . رنگ کف اپوکسی مانند رنگ اپوکسی کف پلی آمین افروز یک گزینه عالی برای پوشش کف های صنعتی و مناطق با فعالیت مکانیکی بالا است.

بخش خودرو :

در این بخش از رنگ اپوکسی برای پوشش دادن قطعات فلزی و پلاستیکی مانند شاسی، بدنه و اجزای داخلی استفاده می شود. چسبندگی عالی، مقاومت در برابر خوردگی و محافظت در برابر عوامل شیمیایی مانند روغن، گریس و مایعات ترمز را ارائه می دهد.

ساخت و ساز و زیرساخت :

در پل ها، ایستگاه های حمل و نقل، تونل ها و سایر سازه ها، رنگ اپوکسی روی سطوح بتنی و فلزی اعمال می شود تا از خوردگی، سایش و اثر عوامل جوی محافظت شود. همچنین در سیستم های عایق رطوبتی و تعمیر بتن استفاده می شود.

بخش دریایی :

در صنایع دریایی و فراساحلی رایج است، جایی که برای محافظت از سازه های فلزی ، بدنه کشتی ها و تجهیزات در معرض محیط های خورنده دریایی و تجمع موجودات دریایی استفاده می شود.           

+ نوشته شده در  شنبه 13 آبان 1402ساعت 12:24  توسط M.g  بازدید 79 برچسب ها: